't Behandelplan

Wat is het plan?

Zes keer een chemokuur, elke twee weken. De eerste chemokuur was op 24 maart 2017. Als alles volgens plan loopt (als mijn bloedwaarden elke keer goed genoeg zijn en er dus geen uitstel van chemokuur nodig is), dan ben ik begin juni klaar hiermee.

Daarna een maandje de chemo laten uitwerken en kan ik geopereerd worden. Het is nog de vraag of het een borstbesparende operatie of amputatie van één of beide borsten wordt. Dat hangt van de uitslag van het klinisch genetisch onderzoek af. Is het genetisch, dan is het misschien beter om beide borsten te laten amputeren. Ik kan alvast bedenken wat te doen in beide scenario’s, maar ben er nog niet over uit.

Zwangerschap

31 augustus is de uitgerekende bevallingsdatum. Er is dus voldoende tijd voor een operatie en herstel.

Na de bevalling kan er eventueel nog bestraling volgen, afhankelijk van wat voor operatie er is geweest.

Het is een strak schema – chemotherapie, operatie, ‘even tussendoor’ bevallen en eventueel bestraling, maar ik ben de behandelende artsen dankbaar voor dit strakke schema. Ik wil het grootste deel van de behandeling al achter de rug hebben wanneer mijn dochter geboren wordt, fit zijn voor de bevalling. Dat is mijn doel, mijn streven, mijn drive. Die gedachte zorgt ervoor dat ik minimaal drie keer per week naar de sportschool ga. Power up!

Kom in contact

of plaat een reactie op deze blog
Neem contact op