Robert

Rots in de branding

Robert, mijn rots in de branding. Zonder hem had ik dit niet zo ‘makkelijk’ aangekund. Hij heeft altijd al de instelling gehad zelf onoverwinnelijk te zijn en samen kunnen we helemáál de wereld aan! Kent iemand ‘Pinky and the Brain’ nog? ;). Ik geloof daar ook in.

Toen we ‘het slechte nieuws’ kregen, was hij natuurlijk ook van slag. Maar na diezelfde dag nog een goed gesprek met elkaar te hebben gehad, hebben we onze koers bepaald en besloten we om deze strijd aan te gaan. We gaan ons niet gek laten maken. Ja, we gaan een pittige tijd tegemoet. Ja, het zal zwaarder zijn dan normaal, maar we redden het hoe dan ook. 

Nog nooit eerder zo gelukkig

Een partner die je steunt, maakt je sterker. Robert geeft me de kracht om in mezelf te geloven en geeft nèt dat zetje de goede kant op. Maar het echte werk, dat doe ik zelf. Het zit nou eenmaal in mijn lichaam, waardoor ik de bijwerkingen zal hebben.

Robert is niet overdreven bezorgd en behandeld me niet als een patiënt. Daarentegen is hij er altijd wanneer ik hem nodig heb. Hij gaat naar elke chemokuur mee.

Het belangrijkste is dat hij me gelukkig maakt! Ik ben misschien nog nooit eerder zo gelukkig geweest en dat terwijl het nu even niet mee zit.

We zijn zwanger’, wat een onzin!

We gaan samen de strijd aan, maar ik ben ziek. Daar zijn we ons wel van bewust. Je hebt van die mannen die zeggen ‘we zijn zwanger’ of ‘we hebben kanker’. Sorry hoor, maar wat een onzin! ze kunnen hun vrouw zo goed mogelijk steunen tijdens zwangerschap en/of ziekte, maar zij ZIJN niet zwanger of ziek. Hou toch op! Ik weet dat ze dat ook vaak zeggen, omdat de vrouw dat zo fijn vindt om te horen. Ik ben niet zo’n vrouw. Gelukkig is Robert ook niet zo’n man.

 

Samen kunnen we de wereld aan

Het is heel fijn dat Robert en ik op één lijn zitten. We leven ons leven eigenlijk precies hetzelfde als voorheen, alleen houden we nu rekening met de behandeling. De vakantie is bijvoorbeeld nog niet definitief geboekt. Maar afgelopen vrijdag was ik met vrienden naar een concert en Robert gaat gewoon lekker met vrienden voetbal kijken in de kroeg. Tja, het leven gaat gewoon door.

Wat hem nog het meest aantrekkelijk maakt, is de manier waarop hij met zijn dochters is. Hij is de allerliefste vader. Het is hartverwarmend om hen samen te zien. Ze adoreren hem, en terecht! Een derde dochter op komst in augustus. ‘Maak je borst maar nat!’. Ach, hij kan dat makkelijk aan. Want weet je, samen kunnen we de hele wereld aan.

Kom in contact

of plaat een reactie op deze blog
Neem contact op